Valentijnsdag

Aanstaande zondag is het weer zover. Valentijnsdag.
Het is net als met de Postcodeloterij. Eigenlijk wil je er niet aan meedoen, maar je moet er niet aan denken dat die protserige circuswagen met Gaston Starreveld op de bok je straat in komt rijden en dat je geen lot hebt. Of dat je wel een lot hebt, maar geen straatverdubbelaar. Of dat je nog maar net mee doet en dus bijna geen kanjerpunten hebt. Of dat je bij de automatische incasso net een te laag saldo op je bankrekening had staan.
Maar goed. Dan gaat het nog om materiële schade.
Erger is als je Valentijnsdag vergeet en je lief denkt er wel aan.

Dat is me vorig jaar gebeurd. Dat hakt er emotioneel enorm in. En je zit een vol jaar met een schuldgevoel opgescheept. Ik heb de schade nog een beetje beperkt weten te houden door zo overdadig met het heerlijke flesje Valentino parfum te spuiten dat het in twee weken leeg was.
Dus zat ik dit jaar tijdig voor een trendy geschenk wat te surfen op internet toen ik op een Valentijns onesie stuitte. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit van een onesie (spreek uit: wansie) gehoord had. Het is als het ware een rompertje voor volwassenen, een soort hansop met van die voeten eraan en een rits tot aan de taille.
Ik was net een beetje gewend aan dat juichpak van Roy Donders, die stylist uit het Zuiden. Maar dat pak bestaat uit twee stukken en dat is best makkelijk voor als je naar het toilet moet. Dat heb je met een onesie niet. Het schijnt wel heel hip te zijn. Je kunt er zelfs de straat mee op. Rihanna is er al in gezien en Justin Bieber en Brad Pitt.

Je hebt ze in alle soorten en maten en ze zijn zonder uitzondering uitgevoerd in fluweelzacht fleecemateriaal. Om lekker in te chillen.
Vooral dierenfiguren zijn razend populair. Je kunt bijvoorbeeld een tijgerpak krijgen met een tijgerkop als hoodie (zeg maar capuchon) of een rendierpak met een gewei. Of erger. Ik heb hem nog niet gezien, maar een hoodie met de kop van Donald Trump: het zou me niets verbazen. Fred Teeven zou ook goed kunnen. Heeft ook een markante ‘kop’.

Misschien kun je ergens bij een start-up bedrijfje in Luttelgeest wel een kopie van je lief laten maken. Je lief als onesie. Voor de hoodie zou ik dan mooi de recent op het stadshuis gemaakte pasfoto kunnen gebruiken. Ware het niet dat het een hele lelijke foto is.

Ik koop toch maar gewoon een boxershort bij van Hulley in Groningen. Gemaakt van een van zijn oude overhemden. Is nog duurzaam ook.

Comments are closed.

Tag Cloud